top of page

Om Malmeken

Else-Marie Malmek grundade Malmeken AB år 2006 med affärsidén Sustainable Business Development & IT. Idén fick hon redan 1996, då hon som anställd på Volvo Cars som "IS/IT Idéspruta" tog initiativet till en uppkopplad konceptbil med affärsidén Car Sharing; embryot till Sunfleet - Volvo Car Sharing. Redan då insåg hon kraften i att använda IT som en möjliggörare för hållbarhet och helt nya och innovativa affärsmodeller. 
 
Else-Marie är innovativ och entreprenöriell samt har lätt för att hantera komplexa system. Hon har en B.Sc in Information Analysis och har sedan 1986 arbetat i gränslandet IT och affär, främst inom fordonsindustrin. Hon har ett starkt driv och förmåga att ta en god idé till implementation. Else-Marie har under åren byggt upp ett gediget affärsnätverk med olika företag, organisationer och olika professioner, både nationellt och internationellt. Else-Marie är certifierad styrelseledamot genom Styrelseakademien Väst och har genom åren arbetat i flera styrelser.
Malmeken AB är ett nätverksbaserat och flexibelt företag som gärna samverkar med andra företag, organisationer och individer som också brinner för en mer hållbar värld! 
OMEV Podd 5: Scenarios och laddbilar – ett samtal om projektet SEVS
Klimatpodden: #30 Else-Marie Malmek – Med jute bygger vi en hållbar värld
Magnus.png

Magnus Kuschel (PhD) står nära Malmeken AB. Han har gedigen erfarenhet av förändringsledning i olika former, som senior konsult, som projektledare, eller i andra roller. Magnus bidrar med starkt engagemang och mycket innovation och arbetar för att skapa värde med IT, affärsnytta och samverkan för hållbar utveckling. 

bottom of page